Σχεδιασμός νέων γραφείων διοίκησης Ο.Λ.Ε. Α.Ε.

 Aντικείμενο σχεδιασμού:

Μεταφορά γραφείων διοίκησης σε υφιστάμενη μονώροφη αποθήκη εντός χερσαίας ζώνης του λιμένος Ελευσίνας.

Παράλληλα προτείνεται και αλλαγή στη χωροδιάταξη της Οικονομικής Υπηρεσίας για διευκόλυνση των συναλλαγών τόσο του Κοινού, όσο και της Διοίκησης.

Αρχιτεκτονική πρόταση:

Ισόγειο

       Δημιουργία περιβάλλοντος εργασίας “open space”. Τα γραφεία επικοινωνούν μεταξύ τους με μεγάλα ανοίγματα, ενώ δίνεται η δυνατότητα να απομονώνονται όταν χρειάζεται.

       Η σκάλα αποτελεί κομβικό στοιχείο της μελέτης, λειτουργεί ως «στολίδι» στο χώρο.Προτείνεται μεταλλική αέρινη κατασκευή στο κέντρο του κτιρίου.

       Τα προτεινόμενα υλικά είναι:  γρανιτοπλακάκι σε απομίμηση τσιμεντοκονίας (για μέγιστη αντοχή) σε συνδυασμό με laminate, το οποίο προσδίδει αίσθηση ζεστασιάς και δένει αισθητικά το ισόγειο με το πατάρι.

       Για σκίαση προτείνονται εσωτερικά κατακόρυφες υφασμάτινες περσίδες.

Πατάρι - Όροφος

       Δημιουργία χώρων σε τρία διαφορετικά επίπεδα για την αξιοποίηση όλων των χώρων με το βέλτιστο ύψος.

       Τα γραφεία διοίκησης είναι κλειστά , αλλά με μεγάλα ανοίγματα ώστε να επιτυγχάνεται  η αίσθηση του ανοιχτού χώρου. Με τις υφασμάτινες περσίδες μπορεί να επιτευχθεί ιδιώτικότητα.

       Τα προτεινόμενα υλικά είναι:  laminate, (λόγω των κραδασμών της μεταλλικής κατασκευής) σε όλους τους κύριους χώρους, και ελαστική  τσιμεντοκονία  στους βοηθητικούς χώρους.

    

 
Φωτογραφίες

 © 2013, Opsis Architects | Find us on Facebook